Wij hebben nog plek in ons team voor ervaren geleiders.

Kijk op onze pagina Training voor meer informatie.

 


 

Op zaterdag 4 mei 2024 hebben weer 3 van onze honden een reddingshondendiploma of certificaat behaald!

 

Cayden is geslaagd voor Mantrailen Geschiktheid (zoekwerk) [80 punten]

 

Luna is geslaagd voor Puin A [141+85=226 punten]

 

Storm is geslaagd voor Puin Geschiktheid [95+86=181 punten]

 


14 oktober 2023

Een lange maar leuke en succesvolle examendag.

's Morgens vroeg gestart in het bos met de Vlakte-deelnemers en uiteindelijk tegen de avond pas geëindigd met het appèl en de hindernissen. Maar het was de moeite waard want alle deelnemers zijn geslaagd!

Iedereen kon een diploma of certificaat mee naar huis nemen, en heeft weer wat ervaring opgedaan waarmee weer verder getraind kan worden.

Keurmeester was: Mw. D. Schoonenboom

 

Uitslagen:

Examenteam Stichting Reddingshondengroep Midden Nederland:

v.l.n.r.: Anneke met Cayden, Brian (catering), Liesbeth met Storm, Elly (teamlid en helper), Miranda met Nadí, Leo met Luna, Petra (examenleider)


5 augustus 2023

Vandaag hadden we in samenwerking met onze NVBH Kringgroep Zwolle en omstreken een Speuren- en VZH examen. Het was een leuke hondensportdag en een aantal van onze leden hebben weer een certificaat of diploma op hun honden-CV kunnen bijschrijven!

Leo met Luna en Miranda met Nadí zijn geslaagd voor IGP1-A (speuren) en Liesbeth is met Calla geslaagd voor Speurhond V. 

Daarnaast is Liesbeth ook nog met Storm geslaagd voor VZH. Zij kunnen zich nu dus gaan richten op de Reddingshondendiploma's!

Van harte gefeliciteerd alle drie!

 


25 maart 2023:
Wat een kletsnatte examendag!
Ondanks regen en hagel en wind hebben de honden en geleiders goed werk laten zien. 
6 van de 8 deelnemers gingen met een diploma naar huis, wat een heel mooi resultaat is, zeker onder deze omstandigheden!
Van onze club feliciteren we Leo met Luna met het behalen van hun Vlakte Geschiktheid en Liesbeth met Donder voor het behalen van hun Puin B!
Ook de geslaagden van RHG Tilburg: Niki Schwartmans en Esther Seltonrijch (beiden Puin A) en van de Polderspeurders: Dorine Entius en Olga Geleijn (resp. Puin Geschiktheid en Puin A)
van harte gefeliciteerd! 
Dank aan de keurmeester Digna Schoonenboom voor het keuren en de opbouwende feedback! 
En uiteraard dank aan alle helpers die de uitvoering van alle disciplines op deze dag mede mogelijk hebben gemaakt!

Onze deelnemers !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslag Examen IPO-Reddingshond 17-9-2022
Keurmeester: Dhr. F. Jansen

Geleider

Hond

Ras

Examen

Zoekwerk

Appel

Totaal

A. van Westrenen

Cayden van Hagar’s Vuur

Tervueren
Reu

Speuren A

174

84

258
Goed

L. Meijs

Donder van Hagar’s Vuur

Tervueren
Teef

Puin A

188

93

281
Zeer Goed

L. van Buuren

Luna

Australische Herder Teef

Vlakte Geschiktheid

95

66

-

M. de Boer

Mattie (Remarkable Rythm de la Rouquine)

Tervueren
Reu

Vlakte Geschiktheid

Afgebroken

88

-

Ons examen van afgelopen zaterdag is nat verlopen maar ondanks de weers- en terreinomstandigheden zijn twee van onze kandidaten geslaagd. Liesbeth is met Donder voor de 2e keer geslaagd voor Puin A, en Anneke is met Cayden voor de 2e keer geslaagd voor Speuren A. Dat betekent dat beide combinaties door mogen voor het examen op B-niveau. 

Helaas is het Leo met Luna en Mieke met Mattie dit keer niet gelukt het diploma in de wacht te slepen. Zij nemen de leerpunten mee zodat het op een volgend examenmoment zeker zal gaan lukken !

 

28 mei 2022

Op ons examen dat we in samenwerking met NVBH Kringgroep Zwolle en omstreken hebben georganiseerd zijn alle deelnemers geslaagd. Een hele succesvolle dag dus en we zijn weer trots op het werk dat de honden en hun geleiders hebben laten zien vandaag ! Ook de gastdeelnemers zijn allemaal geslaagd.

 

Hieronder de uitslagen van onze teamleden: 

Examen IPO-Reddingshond 28-5-2022
Keurmeester: D. Schoonenboom

Geleider

Hond

Ras

Examen

Zoekwerk

Appel

Totaal

L. Meijs

Calla van Hagar’s Vuur

Tervueren Teef

Speuren B

183

94

277
Zeer Goed

L. Meijs

Donder van Hagar’s Vuur

Tervueren
Teef

Puin A

190

90

280
Zeer Goed

L. van Buuren

Luna

Austr. Herder Teef

Speuren Geschiktheid

90

80

170
Goed

L. van Buuren

Luna

Austr. Herder Teef

Puin Geschiktheid

89

72

161
Goed

M. de Boer

Remarkable Rythm de la Rouquine (Mattie)

Tervueren

Reu

Puin Geschiktheid

92

88

180
Zeer Goed




23 oktober 2021

 

Vandaag hebben een aantal van onze honden met succes een examen afgelegd. Er zijn hele mooie punten gescoord, dus we zijn enorm trots op onze deelnemers en de deelnemende honden!

Alle geslaagden van harte gefeliciteerd! 



11 september 2021

Het examen dat we afgelopen zaterdag samen met NVBH Kringgroep Zwolle en omstreken hebben georganiseerd heeft voor een aantal van onze honden weer een mooi diploma opgeleverd!

 

Wij feliciteren:

 

Mieke met Remarkable Rythm de la Rouquine (Mattie): GESLAAGD voor VZH

 

Liesbeth met Roulette: Geslaagd voor MANTRAILEN GESCHIKTHEID met de mooie punten: 93 voor het Mantrailen en 92 punten voor het Appèl en de Hindernissen. (ZG) Hiermee is Roulette ook de eerste Mantrailhond van ons team! 


Miranda met Muchanga's Dexx (Djinto): Geslaagd voor SPEUREN A met 152 punten voor het Speuren en 77 punten voor het Appèl en de Hindernissen (V)

 

Liesbeth met Donder van Hagar's Vuur: Geslaagd voor VLAKTE A  met de superscore van 198 punten voor het Vlaktezoeken en 97 punten voor het Appèl en de Hindernissen! (U)


26 september 2020
Op 26 september 2020 hebben we in samenwerking met NVBH kringgroep Zwolle e.o. een reddingshondenexamen georganiseerd. Keurmeester was dhr. J. Meijer. Het werd een succesvolle dag want alle deelnemers zijn met prachtige scores geslaagd. Hieronder de resultaten:
Geleider Hond     Ras Examen Zoekwerk Appel   Totaal
M. v.d. Zalm Djinto Groenendaeler reu Speuren G 90 92 Geslaagd 182 - ZG
A. v. Vuuren Dunya Kruising teef Vlakte G 91 92 Geslaagd 183 - ZG
L. Meijs Calla Tervueren teef Speuren A 188 92 Geslaagd 280 - ZG
L. Meijs Donder Tervueren teef Vlakte A 195 96 Geslaagd 291 - U

* Ook de 3 deelnemende gasten zijn tijdens dit examen allemaal geslaagd !


10 november 2019

Op zondag 10 november is Wout met Don tijdens het reddingshondenexamen bij RWG De Polderspeurders nogmaals geslaagd voor Vlakterevieren Geschiktheid. Hij behaalde 91 punten voor het zoekwerk en 92 punten voor het appèl. 


20 juli 2019

Op 20 juli 2019 hebben we in samenwerking met NVBH Kringgroep Zwolle e.o. een IPO-Reddingshonden-examen Speuren en Puin gehouden. Keurmeester was dhr. J. Meijer. Tussen de regen en onweersbuien door hebben we ons volledige programma gelukkig toch goed kunnen afwerken. De volgende geleiders met hun honden zijn weer een of meer certificaten rijker:

- Liesbeth met Donder: Speuren Geschiktheid en Puin Geschiktheid

- Liesbeth met Roulette: Speuren B

- Adriënne met Dunya: Puin Geschiktheid

- Wout met Don: Puin A

Gefeliciteerd allemaal !


3 juni 2019

Van 30 mei t/m 2 juni zijn we met ons team op trainingskamp geweest in het Sauerland, Duitsland. We hebben kunnen trainen in een prachtig bergachtig gebied en konden dagelijks in nieuwe terreinen nieuwe uitdagingen aangaan. Zowel voor de honden als voor de geleiders waren er prima leermomenten. We konden de honden oefeningen aanbieden die we in ons redelijk vlakke Nederland niet snel kunnen trainen. Resultaat: iedereen moe en voldaan, prima teambuilding, en weer nieuwe ervaringen in the pocket!


20 mei 2019
Afgelopen weekend heeft Wout met Don en Cassy meegedaan met de IRO testing in Corbais (België). Wederom een geslaagd weekend voor hem en zijn honden ! Don werd 2e in de categorie Vlakte Geschiktheid en Cassy behaalde de 5e plaats in de categorie Vlakterevieren B. Een hele knappe prestatie want het merendeel van de deelnemende honden in beide disciplines slaagde niet. Het was dus zeker niet makkelijk en Cassy en Don hebben zich weer van hun beste kant laten zien !


14 april 2019

Op 13 en 14 april heeft Wout met zijn Tervuerense herders Cassy en Don deelgenomen aan de IRO test in Ridderkerk. Cassy behaalde de 7e plaats in de categorie Puin B. Voor Don was het de eerste wedstrijdervaring. Hij werd 3e in de categorie Puin Geschiktheid. We feliciteren Wout met deze mooie resultaten !


Cassy in actie tijdens de IRO wedstrijd Ridderkerk april 2019
Cassy in actie tijdens de IRO wedstrijd Ridderkerk april 2019

23 maart 2019

Op 23 maart hebben we, in samenwerking met NVBH Kringgroep Zwolle e.o., een IPO-Reddingshonden examen gehouden. Het werd een geslaagde dag ! Liesbeth met Calla en Anneke met Cayden zijn geslaagd voor Speuren Geschiktheid. Wout met Don en Liesbeth met Donder behaalden het diploma Vlakte Geschiktheid.


23 september 2018
Op het IRO WK Reddingshonden is Bas met zijn mechelse herder Ruby Wereldkampioen Vlaktezoeken geworden ! Op woensdag 18-9-2018 hebben ze fantastisch zoekwerk verricht dat werd beloond met 188 punten. In alle volgende dagen kwam er niemand boven dit resultaat uit. Op zaterdag 22-9-2018 traden ze aan voor het appèl- en de hindernissen. Hiervoor behaalden zij 88 punten waarmee de totaalscore op 276 punten kwam. Dit bleek niet meer te evenaren te zijn voor de overige deelnemers, waarmee Bas en Ruby op zondagmiddag 23-9-2018 als WERELDKAMPIOEN werden gehuldigd. Dat dit een echte wereldprestatie is blijkt wel uit het feit dat, van de in totaal 56 deelnemers van over de hele wereld in de categorie vlaktezoeken, er slechts 18 zijn geslaagd voor het zware zoekwerk dat de honden op dit WK werd aangeboden. We feliciteren Bas van harte met dit geweldige resultaat !


27 mei 2018

Vandaag zijn Wout met Don, Adriënne met Dunya en Liesbeth met Donder geslaagd voor het VZH-examen. We feliciteren deze drie geleiders met het behalen van dit diploma en hopen dat dit voor deze honden de start is voor een mooie carrière in de Reddingshondensport! 


12 mei 2018

Van 9 t/m 12 mei zijn we op trainingskamp geweest in Duitsland. We hebben hele leerzame en leuke oefeningen kunnen doen. Het terrein bood veel mogelijkheden voor verschillende soorten verstekken en moeilijkheden, zoals ondergronds of juist heel hoog. De honden konden op verschillende manieren leren geur uitwerken, naar wens: met of zonder veel klim- en klauterwerk. We hadden er ook nog prachtig trainingsweer bij. Dus alles bij elkaar: een heel geslaagd trainingskamp! 

1 mei 2018

Bij de internationale IRO test in Leipheim (VDH Deutsche Meisterschaft 2018) zijn Wout en Cassy geslaagd voor Puin B. Ze behaalden 141/82 punten.

7 april 2018

Vandaag hebben we i.s.m. NVBH Kringgroep Zwolle e.o. een IPO-Reddingshond Puin examen gehouden. We hadden een mooie grote slooplocatie ter beschikking voor het examen, waar de keurmeester verschillende moeilijkheden in de verstekken kon aanbrengen. De volgende teams zijn geslaagd:

Puin B:                      Anneke met Cayden met 190/93 punten
                                   Liesbeth met Calla met 140/97 punten
                                   Miranda met Djinto met 171/92 punten

Puin Geschiktheid:  Miranda met Dakinta met 91/92 punten

25 maart 2018

Op de internationale IRO testing in Nijmegen heeft Bas met Ruby deelgenomen in de categorie Vlakte B en Wout met Cassy in de categorie Puin B. Beide combinaties zijn hiervoor geslaagd en hebben hun diploma daarmee behaald. Bas werd met Ruby 3e in de wedstrijd met 193/91 punten en Wout behaalde met Cassy de 5e plaats met 170/84 punten.